Fra hjertestop til cykelløb

Det vrimlede med røde trøjer fra Danmark Redder Liv, da starten på dette års medieløbet lød kl. 08.30 i søndags. 

Medieløbet kalder sig selv for Sjællandsk smukkeste cykelløb – og det var da også en smuk start, da løbet blev skudt igang ved Herluftsholm Idrætscenter i Næstved.

Blandt de 1.000 tilmeldte fandt man Leif Werge, der for kun tre måneder siden faldt om med hjertestop. Sammen med sine redningsmænd på holdet “Danmark Redder Liv” cyklede han 52 kilometer for at sætte fokus på vigtigheden af hurtig førstehjælp ved hjertestop.

Leif var for tre måneder siden ved at sejle Tærø Rundt som er den årlige familiesejlads, da han pludselig blev dårlig og faldt om på båden. Takket være hurtig førstehjælpsindsats fra frivillige har han ingen mén, og søndag var han klar til at træde i pedalerne for at få flere til at melde sig som Førstehjælpere.