Nu var det virkelighed

Adrenalinen pumpede rundt i kroppen – nu var det virkelighed. Det var tidligt om morgenen den 5. juli 2018, da det første alarmudkald tikkede ind hos førstehjælper Morten Lynggaard Jensen.

”Jeg faldt nærmest ud af sengen, da alarmen lød. Få minutter senere sad jeg i bilen på vej til ulykkestedet og tænkte: gad vide hvad jeg kommer ud til”, husker Morten Lynggaard Jensen.

Meldingen lød på hjertestop, og Morten brugte køreturen til at forberede sig, så han var klar, når han ankom til adressen. Han husker fornemmelsen af adrenalinen, der pumpede rundt i kroppen – for nu var det pludselig virkelighed. Et andet menneske havde brug for hans hjælp som førstehjælper.

”Jeg har været samarit i Dansk Folkehjælp gennem mange år, og da jeg hørte om Danmark Redder Liv, var det helt naturligt for mig at melde mig som førstehjælper”.

Da Morten ankom til ulykkestedet, dannede han sig hurtigt et overblik over situationen. Ambulanceredderne var ankommet, og var i fuld gang med at give livreddende førstehjælp, hvorfor Morten straks tog sig af ægtefællen, som var dybt berørt af situationen.
Da Mortens førstehjælps-makker, der var sendt efter hjertestarter af alarmcentralen ankom til ulykkestedet, koordinerede de to førstehjælpere hurtigt deres indsats: én flyttede møbler og én beroligede ægtefællen.

”Jeg smider gerne hvad jeg har i hænderne for at hjælpe andre, når de har allermest brug for det – uanset om det er at give hjertemassage, flytte møbler så båren kan komme ind til skadelidte eller berolige pårørende”, siger Morten.

”Og ja…. det kan være grænseoverskridende at træde ind i et privat hjem og yde førstehjælp. Men tænk på det således: du vil jo også gerne have, at der kommer nogen og hjælper dig, når du har brug for det, ikk ? Og vigtigst af alt: man kan ikke gøre noget forkert. Det værste man kan gøre er ingenting!”, slutter Morten Lynggaard Jensen.

Du kan også gøre en forskel ligesom Morten – meld dig som Førstehjælper. Læs mere her og tilmeld dig allerede i dag.