Det vil jeg gerne være en del af!

Line Mürer er tovholder for førstehjælperne i “Klintegruppen” ved Roskilde.  

Som laborant med førstehjælpskursus kunne Line straks blive godkendt som Førstehjælper. Hun efterlyser flere frivillige Førstehjælpere, og vi har spurgt hende, hvorfor hun har meldt sig som Førstehjælper, og hvad opgaven indebærer.

Hvad fik dig til at bliver Førstehjælper?
Jeg havde egentlig ikke tænkt over det før, men da jeg hørte, at der var nogle beboere, som var i gang med noget med hjertehjælp til naboerne, tænkte jeg: det vil jeg gerne være en del af!
Det er et godt formål og en god ide.

Hvor ofte er du blevet kaldt ud?
Jeg har været udkaldt fire gange over de sidste otte måneder. De to af opkaldene var jeg af sted til. Så det er ikke noget, der sker ret ofte.

Hvordan bliver du kaldt ud?
Jeg bliver kaldt ud via min telefon, hvor jeg har en app, som er tilknyttet Alarm 112. Telefonen ringer med en forfærdelig lyd, som netop gør, at jeg reagerer – og så er det bare med at komme af sted!

Hvad nu, hvis du er optaget af andre ting?
Man kan altid melde sig ud af ordningen midlertidigt hvis du skal have gæster, er på arbejde, er syg eller bare vil holde helt fri. Du kan jo også være optaget af noget andet, når alarmen lyder. Så kan man ved et tryk på en knap lade den gå videre – og hvis man er alt for langsom eller telefonen ligger et andet sted i huset, så går den bare videre til en anden førstehjælper.

Man skal altså ikke sidde vagt!

Hvorfor er der brug for flere?
Det siger sig selv, at jo flere vi er, desto nemmere er det at være med – og jo flere vi er rundt om i kvarteret, desto hurtigere kan vi hjælpe hinanden.

Du kan også gøre en forskel ligesom Line – meld dig som Førstehjælper. Læs mere her og tilmeld dig allerede i dag.