Ambulancen kom hurtigere frem

8 sekunder hurtigere var ambulancerne i gennemsnit sidste år i Region Sjælland. Direktøren for Præhospitalt Center er glad for resultatet, og peger på at fremtiden betyder mere avanceret behandling på skadestedet.

Når der ringes 1-1-2, så er tiden den mest afgørende faktor. Sidste år blev næsten 35.000 ambulancerne sendt afsted med udrykning i Region Sjælland, og de var i gennemsnit fremme efter 8 minutter og 8 sekunder:

– Det er et gennemsnit vi er utrolig stolte over, særligt i en så geografisk udfordret region som Region Sjælland. Man skal så samtidig huske på, at ambulancerne blot er en del i vores netværk, der hver dag redder liv. For vi har også lægehelikopter, nødbehandlere, frivillige 1-1-2-akuthjælper, som bidrager til at vi kan skabe tryghed for borgerne i Region Sjælland, siger Benny Jørgensen, direktør for Præhospitalt Center i Region Sjælland.

1600 nye frivillige
Endnu et tiltag så dagens lys i Region Sjælland i 2018. I samarbejde med Region Syddanmark, Dansk Folkehjælp og First AED, så startede Region Sjælland kampagnen: ”Danmark redder liv”:

– Man har størst chance for at overleve et hjertestop, hvis en i nærheden kan førstehjælp. Derfor gik vi i gang med at uddanne førstehjælpere i hele regionen. Alle vi uddanner kan så tilmelde sig vores app, og så kan man blive kaldt ud til et hjertestop, hvis man er tættest på, siger Benny Jørgensen.

Kampagnen har været og er en stor succes med mere end 1.600 nye førstehjælpere:

– Det er helt overvældende, at vi sammen med vores regionale medier fik sat fokus på kampagnen, og vi nu har uddannet så mange nye førstehjælpere. De er alle med til at gøre vores netværk af førstehjælp mere tæt, og dermed vil der være flere der bliver reddet, siger Benny Jørgensen.

Advanced Paramedic
Selv om årsrapporten for 2018 viser fremgang på flere punkter hos Præhospitalt Center i Region Sjælland, så ser direktør Benny Jørgensen stadig mulighed for forbedringer:

– Vi skal altid forbedre os, og det gør vi også. Det vi arbejder benhårdt på nu er, at gøre behandlingen på skadestedet endnu bedre. Det har vi gjort blandt andet med Advanced Paramedic.

Advanced Paramedic er en overbygning til paramedicinerne i Region Sjælland, som skal specialisere dem inden for forskellige områder:

– Vi har haft flere uddannelsesforløb i løbet af 2018. Blandt andet har vi uddannet flere af vores paramedicinere til at kunne håndtere psykisk syge patienter. Paramedicinerne får nogle flere kompetencer, så de er bedre klædt på i særlige nødsituationer, og det arbejder udbygger vi i de kommende år, siger Benny Jørgensen, direktør for Præhospitalt Center i Region Sjælland.

 

Kilde: Region Sjælland