Hjertestartere på deltid

Hjertestartere er ikke til megen gavn, hvis de er låst inde på en virksomhed. Region Sjælland opfordrer til at gøre alle hjertestartere tilgængelige.

Der hænger 1860 hjertestartere rundt om i regionen, men kun 1070 er til rådighed for førstehjælpere døgnet rundt. 703 er kun tilgængelige en del af døgnet, mens 87 er låst inde permanent.

Og det er et problem, mener Benny Jørgensen, der er præhospital direktør i Region Sjælland.

– Det er selvfølgelig ærgerligt. Jeg kan godt forstå, at en virksomhed, som selv har investeret mange tusinde kroner i en hjertestarter, vil være sikker på at kunne bruge den til virksomhedens ansatte, og derfor har den indendøre. Men hvis den nu kan redde et liv ved at hænge udenfor, så bør det overstige interessen, siger Benny Jørgensen til TV ØST.

– Der er min opfordring, at så mange som muligt kommer ud at hænge i det offentlige rum. Det kan bare være på ydersiden af en firmavæg. Det mest simple er et lille plastik- eller stålskab – det koster under 1000 kroner og er helt fint og godt nok. Den skal bare sidde i ly for vind og vejr, forklarer Benny Jørgensen.

Læs hele artiklen som TV ØST bragte den 16. oktober 2018. 

Kilde: TV ØST
Foto: TV ØST