50 liv blev reddet

Alle elever på Celf kommer igennem et livreddende førstehjælpskursus i løbet af deres tid på skolen. Men torsdag formiddag var 100 af skolens elever i gang med at give livreddende førstehjælp. 

Hele 100 af skolens elever blev på en gang klogere på livreddende hjælp i løbet af en halv time i forbindelse med kampagnen Danmark Redder liv, som foregår i et samarbejde mellem Dansk Folkehjælp, FirstAED og Region Syddanmark og Region Sjælland.

Til formålet delte lærer Jens Jørgensen efter en introduktion 50 pakker ud indeholdende en dukke, som eleverne kunne øve sig på, så de fremover står godt rustet, hvis de skulle komme ud for en ulykke, der kræver hjertemassage.

 

Det kom 18-årige Yahya Rezzq ud for, da han for et par måneder siden var på vej hjem fra skole.

-Ved Våbensted så jeg en bil, der var kørt ud på en mark, fortæller Yahya.

-Manden i bilen var bevidstløs, så jeg gav ham hjertemassage, indtil ambulancen ankom, og tog over, men jeg ved faktisk ikke, hvordan det gik den gamle mand.

Han har fået undervisning i førstehjælp, da han tog kørekort, så Yahay Rezzq kender godt de to vigtige tal: 30 og to. 30 tryk og to indblæsninger, som skal foretages, indtil professionelle kommer og overtager.

Kilde: Folketidende
Foto: Anders Knudsen